Hozzávalók:
Elkészítése:
Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, majd szórjuk hozzá a lisztet és kavarjuk el alaposan.
Hámozzuk meg a fokhagymát , s nyomjuk át egy fokhagymaprésen a gerezdeket. Állandó kevergetés mellett rakjuk a fokhagymát a lábasba és hagyjuk egy kicsit sülni.
Öntsük fel a lábas tartalmát 6 dl vízzel és a 4 dl tejszínnel, sózzuk és borsozzuk meg, majd fussunk át rajta a botmixerrel, hogy szép homogén krémlevest kapjunk. Forraljuk fel a levest, majd ha még íztelennek érezzünk sózzuk és borsozzuk meg.
Vágjuk kockákra a kenyeret, s 2-3 evőkanál olívaolajat forrósítsunk fel egy serpenyőben. Dobjuk a forró olajba a kenyérkockákat úgy , hogy mindegyik kocka érintkezzen a serpenyő felületével. Forgassuk meg a kenyérkockákat, hogy minden oldalról megpiruljanak, majd csöpögtessük le konyhapapíron.
Ezzel tálalhatjuk is a levest és még szórhatunk bele reszelt sajtot is.