Fahéjas-almás tejberizs recept

Hozzávalók:
- 15 dkg rizs
- 6 dl tej
- 5 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor (burbon)
- 1 db alma
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítése:
Először átmosom a rizst, majd lecsepegtetem.
Háromszoros mennyiségű tejben, cukorral és vaníliás cukorral főzöm puhára, miközben időnként megkeverem, hogy ne ragadjon le. Amikor a tejberizs elkészült, hagyom kissé hűlni.
Közben meghámozom az almákat, kivágom a magházukat, majd a húsukat lereszelem. A reszelt almát a langyos tejberizshez keverem.
Végül a tejberizst tálkákba szedem, és fahéjjal megszórva tálalom.
Sztori
Ezt a receptet még a nagyitól tanultam kisgyerek koromban, azóta is az egyik legnagyobb kedvencem, mert mindig emlékeztet a nyugodt, meleg nyári délutánokra a nagyi konyhájában. Most, amikor elkészítem, mindig eszembe jut, ahogy együtt főztünk, és az a kellemes illat, ami az egész házat belengte. Azóta is, ha valami egyszerű, de finom desszertre vágyom, mindig ezt választom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »