Fahéjas-almás tejberizs recept

Hozzávalók:
- 15 dkg rizs
- 6 dl tej
- 5 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor (burbon)
- 1 db alma
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítése:
Először átmosom a rizst, majd lecsepegtetem.
Háromszoros mennyiségű tejben, cukorral és vaníliás cukorral főzöm puhára, miközben időnként megkeverem, hogy ne ragadjon le. Amikor a tejberizs elkészült, hagyom kissé hűlni.
Közben meghámozom az almákat, kivágom a magházukat, majd a húsukat lereszelem. A reszelt almát a langyos tejberizshez keverem.
Végül a tejberizst tálkákba szedem, és fahéjjal megszórva tálalom.
Sztori
Ezt a receptet még a nagyitól tanultam kisgyerek koromban, azóta is az egyik legnagyobb kedvencem, mert mindig emlékeztet a nyugodt, meleg nyári délutánokra a nagyi konyhájában. Most, amikor elkészítem, mindig eszembe jut, ahogy együtt főztünk, és az a kellemes illat, ami az egész házat belengte. Azóta is, ha valami egyszerű, de finom desszertre vágyom, mindig ezt választom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »