Fahéjas-almás tejberizs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 15 dkg rizs
  • 6 dl tej
  • 5 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor (burbon)
  • 1 db alma
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítése:

Először átmosom a rizst, majd lecsepegtetem.

Háromszoros mennyiségű tejben, cukorral és vaníliás cukorral főzöm puhára, miközben időnként megkeverem, hogy ne ragadjon le. Amikor a tejberizs elkészült, hagyom kissé hűlni.

Közben meghámozom az almákat, kivágom a magházukat, majd a húsukat lereszelem. A reszelt almát a langyos tejberizshez keverem.

Végül a tejberizst tálkákba szedem, és fahéjjal megszórva tálalom.

Sztori

Ezt a receptet még a nagyitól tanultam kisgyerek koromban, azóta is az egyik legnagyobb kedvencem, mert mindig emlékeztet a nyugodt, meleg nyári délutánokra a nagyi konyhájában. Most, amikor elkészítem, mindig eszembe jut, ahogy együtt főztünk, és az a kellemes illat, ami az egész házat belengte. Azóta is, ha valami egyszerű, de finom desszertre vágyom, mindig ezt választom.