Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres rebarbarás pite recept

Epres rebarbarás pite
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 130 g finomliszt
    • 70 g teljes kiőrlésű rozsliszt
    • 100 g vaj
    • 3 ek barna nádcukor vagy kókuszvirágcukor
    • 1 db közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 ek hideg víz

    Töltelékhez:

    • 300 g rebarbara
    • 300 g eper
    • 1 púpos ek kukoricakeményítő
    • 3 ek barna nádcukor vagy kókuszvirágcukor
    • 1 tk őrölt fahéj

    Tojás a tészta megkenéséhez + egy kevés cukor

    Elkészítése:

    A liszteket a vajjal morzsoljuk össze. Én konyhai robotgépet használtam erre a célra. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást. Dolgozzuk össze.

    Ha szükséges adjunk hozzá apránként egy kevés hideg vizet. Ha összeállt a tészta csomagoljuk be és tegyük legalább fél órára a hűtőbe.

    A rebarbarát pucoljuk meg, és aprítsuk fel kisebb darabokra. Az epret is tisztítsuk meg és szeleteljük fel, majd keverjük össze a töltelék összes hozzávalóját.

    A tésztából körülbelül 2 mm vastag korongot nyújtsunk. Érdemes egy sütőpapíron kinyújtani, így sokkal könnyebben áthelyezhetjük a tepsibe, amiben sütni szeretnénk.

    Halmozzuk a közepébe a tölteléket és egyenletesen oszlassuk el a tésztán, ügyelve arra, hogy a szélétől 3-4 centit szabadon hagyjunk.

    Hajtsuk fel a széleket és kenjük meg tojással a tésztát, majd szórjuk meg egy kevés barna nádcukorral.

    Természetesen Galette helyett hagyományos pitét is készíthetünk.

    Előmelegített sütőben körülbelül 40-60 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Tipp:

    Itt a rebarbara és eper szezon. Igyekezzünk nehogy lemaradjunk róla!!!! Süssük a pitéket, főzzük a lekvárokat. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá