Epres rebarbarás pite

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 130 g finomliszt
  • 70 g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 100 g vaj
  • 3 ek barna nádcukor vagy kókuszvirágcukor
  • 1 db közepes tojás
  • 2-3 ek hideg víz

Töltelékhez:

  • 300 g rebarbara
  • 300 g eper
  • 1 púpos ek kukoricakeményítő
  • 3 ek barna nádcukor vagy kókuszvirágcukor
  • 1 tk őrölt fahéj

Tojás a tészta megkenéséhez + egy kevés cukor

Elkészítése:

A liszteket a vajjal morzsoljuk össze. Én konyhai robotgépet használtam erre a célra. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást. Dolgozzuk össze.

Ha szükséges adjunk hozzá apránként egy kevés hideg vizet. Ha összeállt a tészta csomagoljuk be és tegyük legalább fél órára a hűtőbe.

A rebarbarát pucoljuk meg, és aprítsuk fel kisebb darabokra. Az epret is tisztítsuk meg és szeleteljük fel, majd keverjük össze a töltelék összes hozzávalóját.

A tésztából körülbelül 2 mm vastag korongot nyújtsunk. Érdemes egy sütőpapíron kinyújtani, így sokkal könnyebben áthelyezhetjük a tepsibe, amiben sütni szeretnénk.

Halmozzuk a közepébe a tölteléket és egyenletesen oszlassuk el a tésztán, ügyelve arra, hogy a szélétől 3-4 centit szabadon hagyjunk.

Hajtsuk fel a széleket és kenjük meg tojással a tésztát, majd szórjuk meg egy kevés barna nádcukorral.

Természetesen Galette helyett hagyományos pitét is készíthetünk.

Előmelegített sütőben körülbelül 40-60 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp:

Itt a rebarbara és eper szezon. Igyekezzünk nehogy lemaradjunk róla!!!! Süssük a pitéket, főzzük a lekvárokat. :)