Egyszerű sztrapacska recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 60 dkg burgonya
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 20 dkg
- liszt
- só, bors ízlés szerint
- 2 mokkáskanál fűszerpaprika
Elkészítése:
A káposzta levét kinyomkodjuk, a hagymát felkockázzuk.
Egy edényben az olajon a hagymát és a káposztát megdinszteljük, közben megborsozzuk.
A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót ízlés szerint, majd összekeverjük, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk.
Közben sós vizet forralunk, majd kanállal beleszaggatjuk a tésztát. Mikor újra felforr még 5 percig főzzük.
Kiszedjük, leöblítjük és lecsepegtetjük.
A dinsztel káposztához keverjük a fűszerpaprikát. Tálaláskor a galuskák tetejére szórjuk. Aki szerei tehet rá tejfölt is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.