Egyszerű sztrapacska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 60 dkg burgonya
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 20 dkg
- liszt
- só, bors ízlés szerint
- 2 mokkáskanál fűszerpaprika
Elkészítése:
A káposzta levét kinyomkodjuk, a hagymát felkockázzuk.
Egy edényben az olajon a hagymát és a káposztát megdinszteljük, közben megborsozzuk.
A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót ízlés szerint, majd összekeverjük, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk.
Közben sós vizet forralunk, majd kanállal beleszaggatjuk a tésztát. Mikor újra felforr még 5 percig főzzük.
Kiszedjük, leöblítjük és lecsepegtetjük.
A dinsztel káposztához keverjük a fűszerpaprikát. Tálaláskor a galuskák tetejére szórjuk. Aki szerei tehet rá tejfölt is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »