Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dödölle recept

Dödölle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 30 dkg liszt
    • 20 dkg zsír
    • 20 dkg vöröshagyma
    • 25 dkg (füstölt) szalonna
    • tejföl

    Elkészítése:

    A hámozott és apróra vágott burgonyát sós vízben megfőzöm, levét leöntöm és félreteszem.

    A burgonyát burgonyanyomón átnyomom, visszateszem a tűzre a levét visszaöntöm, lassan beleszórom a lisztet és állandóan kevergetve jó sűrűre főzöm, hogy a kanál megálljon benne. Hagyom kihűlni.

    Közben kisütöm a szalonnát, kiszedem a pörcöket, a darabolt hagymát meginsztelemdinsztelem.

    A kihűlt masszából zsírba mártott kanállal kimerek adagokat és tepsibe rakom, megszórom a dinsztelt hagymával és sütőben megpirítom.

    Tálaláskor ráteszem a tejfölt és rászórom a szalonna pörcöket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá