Dödölle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 30 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 20 dkg vöröshagyma
- 25 dkg (füstölt) szalonna
- tejföl
Elkészítése:
A hámozott és apróra vágott burgonyát sós vízben megfőzöm, levét leöntöm és félreteszem.
A burgonyát burgonyanyomón átnyomom, visszateszem a tűzre a levét visszaöntöm, lassan beleszórom a lisztet és állandóan kevergetve jó sűrűre főzöm, hogy a kanál megálljon benne. Hagyom kihűlni.
Közben kisütöm a szalonnát, kiszedem a pörcöket, a darabolt hagymát meginsztelemdinsztelem.
A kihűlt masszából zsírba mártott kanállal kimerek adagokat és tepsibe rakom, megszórom a dinsztelt hagymával és sütőben megpirítom.
Tálaláskor ráteszem a tejfölt és rászórom a szalonna pörcöket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »