Dödölle

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 25 dkg (füstölt) szalonna
  • tejföl

Elkészítése:

A hámozott és apróra vágott burgonyát sós vízben megfőzöm, levét leöntöm és félreteszem.

A burgonyát burgonyanyomón átnyomom, visszateszem a tűzre a levét visszaöntöm, lassan beleszórom a lisztet és állandóan kevergetve jó sűrűre főzöm, hogy a kanál megálljon benne. Hagyom kihűlni.

Közben kisütöm a szalonnát, kiszedem a pörcöket, a darabolt hagymát meginsztelemdinsztelem.

A kihűlt masszából zsírba mártott kanállal kimerek adagokat és tepsibe rakom, megszórom a dinsztelt hagymával és sütőben megpirítom.

Tálaláskor ráteszem a tejfölt és rászórom a szalonna pörcöket.