Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-kiflifelfújt recept

Diós-kiflifelfújt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók 6 db-hoz:

    Töltelék:

    • 2 db “szikkadt” kifli
    • 3 dl tej
    • 1 ek rum/rumaroma
    • 50 g barna cukor
    • 20 g vaj
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 150 g darált dió
    • 1/2 narancs reszelt héja

    “Kötőanyag”:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 g barna cukor
    • csipet só
    • 3 ek olaj

    A tetejére:

    • sárgabaracklekvár
    • 100 g csokoládé
    • 4 ek habtejszín

    Sztori:

    Kissé viseltes kiflik felhasználásával “kavartam” ki, egy szerintem ízében és állagában is megfelelő reggeli csemegét.

    Elkészítése:

    Sütőt előmelegítjük 180 fokra, muffin sütő formát előkészítjük, kivajazzuk  (nálam szilikon – nem kellett vajazni:) Kifliket karikákra vágjuk és a meleg tejben elkevert vajas-fahéjas-cukros folyadékot ráöntjük.

    Narancs héjat reszelünk rá és darált dióval hintve felhasználásig félre tesszük.

    Tojásokat szétválasztjuk és a cukrot ketté osztva, külön-külön kihabosítjuk. A habos sárga részbe  olajat csorgatunk, majd a két masszát egybe telepítjük, majd óvatosan(habot nem törve) a diós kiflihez forgatjuk.

    Muffin formákba kanalazzuk  a diós masszát és forró sütőbe tolva,  20-25 perc alatt készre sütjük.

    Még forrón lekenjük lekvárral a sütik tetejét és rácsra téve hűlni hagyjuk. Tejszínt a csokoládéval vízgőz felett, vagy mikróban megolvasztjuk és a sütemények tetejére csorgatjuk.

    Kötényeket felkötni! Jó alkotást!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá