Diós-kiflifelfújt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók 6 db-hoz:

Töltelék:

  • 2 db “szikkadt” kifli
  • 3 dl tej
  • 1 ek rum/rumaroma
  • 50 g barna cukor
  • 20 g vaj
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 150 g darált dió
  • 1/2 narancs reszelt héja

“Kötőanyag”:

  • 3 db tojás
  • 50 g barna cukor
  • csipet só
  • 3 ek olaj

A tetejére:

  • sárgabaracklekvár
  • 100 g csokoládé
  • 4 ek habtejszín

Sztori:

Kissé viseltes kiflik felhasználásával “kavartam” ki, egy szerintem ízében és állagában is megfelelő reggeli csemegét.

Elkészítése:

Sütőt előmelegítjük 180 fokra, muffin sütő formát előkészítjük, kivajazzuk  (nálam szilikon – nem kellett vajazni:) Kifliket karikákra vágjuk és a meleg tejben elkevert vajas-fahéjas-cukros folyadékot ráöntjük.

Narancs héjat reszelünk rá és darált dióval hintve felhasználásig félre tesszük.

Tojásokat szétválasztjuk és a cukrot ketté osztva, külön-külön kihabosítjuk. A habos sárga részbe  olajat csorgatunk, majd a két masszát egybe telepítjük, majd óvatosan(habot nem törve) a diós kiflihez forgatjuk.

Muffin formákba kanalazzuk  a diós masszát és forró sütőbe tolva,  20-25 perc alatt készre sütjük.

Még forrón lekenjük lekvárral a sütik tetejét és rácsra téve hűlni hagyjuk. Tejszínt a csokoládéval vízgőz felett, vagy mikróban megolvasztjuk és a sütemények tetejére csorgatjuk.

Kötényeket felkötni! Jó alkotást!