Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkinis tojáslepény mentás joghurttal recept

Cukkinis tojáslepény mentás joghurttal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tojáslepény:

    • 20 dkg cukkini
    • 4 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • őrölt színes bors
    • 1 ek olívaolaj

    Mentás joghurt:

    • 2 dl natúr joghurt
    • egy csipet őrölt fehér bors
    • 1 mk pirospaprika
    • menta (ízlés szerint)

    Elkészítése:

    A petrezselymet vágjuk apróra, a cukkinit nagy lyukú reszelőn reszeljük le.

    Egy tojást üssünk fel, sózzuk, borsozzuk, és villával verjük fel. Adjuk hozzá a cukkini negyedét, és szórjuk meg petrezselyemmel. Keverjük össze.

    Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat. Óvatosan öntsük bele a tojást, és egyenletesen terítsük el. Mérsékelt lángon pár perc alatt süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk át, és a másik oldalát is süssük pirosra. Tegyük tányérra, és tartsuk melegen. A maradék 3 tojással is ugyanígy járunk el, külön-külön süssük meg mindegyiket.

    A joghurtot keverjük el sóval, borssal, pirospaprikával és aprított mentával. Érdemes tálalás előtt legalább fél órával elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.

    Tálaláshoz tekerjük fel a lepényeket, majd csurgassuk meg a mentás joghurttal.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá