Cukkinis tojáslepény mentás joghurttal recept
Hozzávalók:
Tojáslepény:
- 20 dkg cukkini
- 4 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- őrölt színes bors
- 1 ek olívaolaj
Mentás joghurt:
- 2 dl natúr joghurt
- só
- egy csipet őrölt fehér bors
- 1 mk pirospaprika
- menta (ízlés szerint)
Elkészítése:
A petrezselymet vágjuk apróra, a cukkinit nagy lyukú reszelőn reszeljük le.
Egy tojást üssünk fel, sózzuk, borsozzuk, és villával verjük fel. Adjuk hozzá a cukkini negyedét, és szórjuk meg petrezselyemmel. Keverjük össze.
Egy serpenyőben hevítsünk kevés olajat. Óvatosan öntsük bele a tojást, és egyenletesen terítsük el. Mérsékelt lángon pár perc alatt süssük meg az egyik oldalát, majd fordítsuk át, és a másik oldalát is süssük pirosra. Tegyük tányérra, és tartsuk melegen. A maradék 3 tojással is ugyanígy járunk el, külön-külön süssük meg mindegyiket.
A joghurtot keverjük el sóval, borssal, pirospaprikával és aprított mentával. Érdemes tálalás előtt legalább fél órával elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláshoz tekerjük fel a lepényeket, majd csurgassuk meg a mentás joghurttal.