Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Császármorzsa recept

Császármorzsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó


  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 3 tojás
    • 5 dl tej
    • 4 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • fél citrom reszelt héja
    • mazsola ízlés szerint
    • kb 10 dkg vaj a sütéshez vagy olaj
    • lekvár
    • vaníliás porcukor

    Elkészítése:

    A tojássárgákat a puha margarinnal és a cukor felével habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, a citromhéjat, a lisztet és a tejet.

    A tojásfehérjéből a cukor másik felével kemény habot verünk, majd óvatosan belekeverjük az előző masszába.

    A tésztát részletekben süssük meg. Egy magas falú serpenyőben felmelegítjük a zsiradékot, beleöntünk egy adag tésztát.

    Sütjük pár percig, aztán fakanállal kavargatjuk, aprítjuk a tésztát, míg szépen meg nem sül.

    Megszórjuk vaníliás porcukorral, ízlés szerinti lekvárral tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek