Császármorzsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 5 dl tej
  • 4 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • mazsola ízlés szerint
  • kb 10 dkg vaj a sütéshez vagy olaj
  • lekvár
  • vaníliás porcukor

Elkészítése:

A tojássárgákat a puha margarinnal és a cukor felével habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, a citromhéjat, a lisztet és a tejet.

A tojásfehérjéből a cukor másik felével kemény habot verünk, majd óvatosan belekeverjük az előző masszába.

A tésztát részletekben süssük meg. Egy magas falú serpenyőben felmelegítjük a zsiradékot, beleöntünk egy adag tésztát.

Sütjük pár percig, aztán fakanállal kavargatjuk, aprítjuk a tésztát, míg szépen meg nem sül.

Megszórjuk vaníliás porcukorral, ízlés szerinti lekvárral tálaljuk.