Búzakorpás húsgolyók recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykahús
- 2 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dkg búzakorpa
- 1 csokor aprított petrezselyem
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1 kk őrölt kömény
- 1 kk őrölt koriander
- só
- bors – ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Egy keverőtálban összekeverjük a hozzávalókat, és fél óráig állni hagyjuk.
Ezután a masszából diónyi gombócokat formálunk, és bő, forró olajban kisütjük.
Tetszés szerinti körettel fogyasztjuk.
A búzakorpás húsgolyók kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 198 kcal
Fehérje: 18 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 12 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 18 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 12 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.