Búzakorpás húsgolyók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Búzakorpás húsgolyók

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 2 kisebb tojás
  • 4 dkg búzakorpa
  • 1 csokor aprított petrezselyem
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk őrölt koriander
  • bors – ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Egy keverőtálban összekeverjük a hozzávalókat, és fél óráig állni hagyjuk.

Ezután a masszából diónyi gombócokat formálunk, és bő, forró olajban kisütjük.

Tetszés szerinti körettel fogyasztjuk.