Burgonya sajttal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 nagyobb burgonya
- 6 szelet bacon
- 100 g füstölt sajt
- 2 zsálya levél
- 1 szál rozmaring
- 2 szál kakukkfű
- ízlés szerint olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
Elkészítése:
Próbáljunk azonos méretű burgonyát választani. A meghámozott burgonyát vágjuk egyforma szeletekre.
Egy tepsibe vagy tűzállótálba egymás mellé helyezzük a burgonya szeleteket. Ezután egy szelet bacont helyezünk rá, erre ismét burgonya karikát teszünk, ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a bacon tart.
Miután befejeztük az összeállítást, aprítsuk össze a fűszernövényeket. Öntsünk 2 evőkanál olívaolajat a burgonyatornyok közé, szórjuk meg sóval, fűszerezzük borssal és rendezzük el az aprított fűszernövényeket is.
Takarjuk le alufóliával, majd tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe. Nagyjából 20-25 perc alatt elkészül, ekkor vegyük le a fóliát, helyezzünk egy-egy szelet sajtot a burgonyahalmok tetejére és toljuk vissza a sütőbe.
5-10 perc alatt megpirulnak, ezután tálalhatjuk köretként vagy előételként is.
Tipp:
A bacont felválthatjuk sonkával vagy füstölt kolbásszal is. A sajtot ízlés szerint válasszuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »