Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bundás zsemle – a legjobb maradékmentő recept

Bundás zsemle – a legjobb maradékmentő
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 db zsemle
    • 200 g maradék pörkölt vagy sült hús (ízlés szerint más töltelék is lehet)
    • 100 g reszelt sajt
    • 1 paradicsom (szeletelve)
    • 1 paprika (szeletelve)
    • 1-2 evőkanál mustár vagy torma (ízlés szerint)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt (panírozáshoz)
    • zsemlemorzsa (panírozáshoz)
    • olaj (sütéshez)
    • bors

    Elkészítése:

    Ez egy fantasztikus reggeli ötlet, amit akár maradékok felhasználásával is elkészíthetünk, hiszen bármivel megtölthetjük a zsemléket – legyen az gyros hús, felcsíkozott sült hús vagy éppen pörkölt. Belülről megkenhetjük mustárral, tormával vagy bármilyen szószokkal, hogy még ízletesebb legyen.

    A zsemlék felső harmadát levágjuk, és kicsit kikaparjuk a belsejüket, hogy legyen hely a tölteléknek. Az aljukra reszelt sajtot tettem, majd ráhalmoztam a maradék pörköltet, egy karika paradicsomot és paprikát, végül újabb réteg sajttal zártam le. Fontos, hogy a zsemle teteje (sipkája) tökéletesen illeszkedjen, különben sütés közben bejuthat az olaj, és nehezebb lesz rendesen bepanírozni.

    Egy apróság, ami segít: a zsemléket kívülről enyhén nedvesítjük. Egy tálba vizet teszünk, és a kezünkkel átkenjük a zsemléket. Ez elősegíti, hogy a liszt jól megtapadjon. Innentől a hagyományos módon panírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Jó forró, bő olajban aranybarnára sütjük egyesével, majd papírtörlőn leitatjuk a felesleges zsiradékot.

    Hagyjuk egy picit hűlni, és már fogyaszthatjuk is! Ropogós, laktató, sokféleképpen variálható – egyszóval: NAGYON FINOM!

    Jó tanácsok:

    1. Zsemle nedvesítése: A zsemléket kívülről nedvesítsük meg, hogy a liszt könnyebben megtapadjon.
    2. Töltelék: Ügyeljünk arra, hogy a zsemle teteje pontosan illeszkedjen, hogy sütés közben ne szivárogjon be az olaj.
    3. Sütés: Forró olajban süssük, hogy a zsemle ropogós legyen kívül, de ne szívjon fel túl sok olajat.
    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá