Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai lencse recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg lencse (beáztatott)
    • 1 babérlevél
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 60 dkg darált sertéshús
    • 18 dkg sűrített paradicsom
    • 2 ek ketchup
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint (őrölt)
    • kakukkfű ízlés szerint
    • rozmaring ízlés szerint
    • 2 ek napraforgó olaj
    • 1,5 dl vörösbor
    • 8 dkg sajt (reszelt)
    • 1 teáskanál petrezselyem (szárított)

    Elkészítése:

    A beáztatott lencsét sós vízben a babérlevéllel együtt megfőzzük.

    A felkockázott szalonnát kissé megpirítjuk az olajon, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk, kb 10 perc. Sózzuk, borsozzuk. Belekanalazzuk a paradicsompürét és a ketchupot, majd felöntjük kb 2 dl vízzel, hogy sűrű mártást kapjunk. Kakukkfűvel és rozmaringgal ízlés szerint fűszerezzük.

    Lassanként hozzáadjuk a vörösbort és 10-12 percig pároljuk. Ha elkészült, beleforgatjuk a leszűrt lencsét, majd tálalás előtt megszórjuk reszelt sajttal és egy kis petrezselyemmel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá