Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bambuszos-gombás csirke recept

Bambuszos-gombás csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg csirkemell csíkokra vágva
    • 2 sárgarépa csíkokra vágva
    • 1 doboz bambusz lecsepegtetve (én nem kaptam, de helyette babcsírát tettem hozzá)
    • szárított illatos gomba vízbe áztatva
    • 1 fej vöröshagyma nagyobb darabokra vágva
    • 4 gerezd fokhagyma felszeletelve
    • szójaszósz
    • 2 evőkanál étkezési keményítő
    • só, bors
    • cukor
    • gyömbér
    • chili

    Elkészítése:

    A csirkecsíkokat sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt, egy kis vizet és alaposan összeforgatjuk, majd fél órát pihentetjük.

    A beáztatott gombát összevágjuk, az áztató vizet ne öntsük ki, még jól fog jönni.

    A wokban olajat hevítünk és kezdődhet a pirítás: először a hagymadarabokat és a répát pirítjuk, megszórjuk lehetőség szerint friss reszelt gyömbérrel, de ha gyömbérporunk van, az is megteszi. Hozzáadjuk a fokhagymát és a csirkét is. Néhány percig sütjük, majd hozzáadjuk a gombát és a bambuszt is.

    Sózzuk, borsozzuk, szójaszószt adunk hozzá, ízlés szerint kevés chilit és egy kis cukrot is. Meglocsoljuk néhány kanál vízzel a gomba áztatóvízéből, 5 percig fedő alatt főzzük, majd rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá