Bambuszos-gombás csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemell csíkokra vágva
  • 2 sárgarépa csíkokra vágva
  • 1 doboz bambusz lecsepegtetve (én nem kaptam, de helyette babcsírát tettem hozzá)
  • szárított illatos gomba vízbe áztatva
  • 1 fej vöröshagyma nagyobb darabokra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • szójaszósz
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • só, bors
  • cukor
  • gyömbér
  • chili

Elkészítése:

A csirkecsíkokat sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a keményítőt, egy kis vizet és alaposan összeforgatjuk, majd fél órát pihentetjük.

A beáztatott gombát összevágjuk, az áztató vizet ne öntsük ki, még jól fog jönni.

A wokban olajat hevítünk és kezdődhet a pirítás: először a hagymadarabokat és a répát pirítjuk, megszórjuk lehetőség szerint friss reszelt gyömbérrel, de ha gyömbérporunk van, az is megteszi. Hozzáadjuk a fokhagymát és a csirkét is. Néhány percig sütjük, majd hozzáadjuk a gombát és a bambuszt is.

Sózzuk, borsozzuk, szójaszószt adunk hozzá, ízlés szerint kevés chilit és egy kis cukrot is. Meglocsoljuk néhány kanál vízzel a gomba áztatóvízéből, 5 percig fedő alatt főzzük, majd rizzsel tálaljuk.