Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bajor fasírt recept

Bajor fasírt
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg darálthús (sertés, pulyka vagy csirke)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 dl tejföl vagy főzőtejszín
    • 1 ek finomliszt
    • étolaj
    • pirospaprika
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • majoránna

    Galuskához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 20 dkg tehéntúró
    • 4 ek étolaj
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek apróra vágott kapor

    Elkészítése:
    A darált húst a tojással, sóval, piros paprikával, és majorannával összegyúrom, és picike gombócokat formázok belőle. Pörköltalapot készítek az apró kockára vágott hagymából, olajból és egy kevés piros paprikával megszórom, felengedem kb 2 dl vízzel, és ebbe helyezem bele az elkészített kis gombócokat. Ízesítem sóval, és még majorannával. Puhára főzöm (főzési idő kb 10-15 perc). Ha kész, a lisztet elkeverem a tejföllel vagy főzőtejszínnel, besűrítem, összeforralom, és készen van. Közben elkészítem a galuskát. A hozzávalókhoz annyi vizet adok, hogy közepesen lágy galuskatésztát kapjak. Bő, lobogó, sós vízben kifőzöm, leöblítem, és 1-2 evőkanál forró olajjal meglocsolom. A túrótól nagyon finom, “selymes” lesz a galuskánk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá