Bajor fasírt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Bajor fasírt

Hozzávalók:

  • 30 dkg darálthús (sertés, pulyka vagy csirke)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl vagy főzőtejszín
  • 1 ek finomliszt
  • étolaj
  • pirospaprika
  • 1 db tojás
  • majoránna

Galuskához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 20 dkg tehéntúró
  • 4 ek étolaj
  • 3 db tojás
  • 1 ek apróra vágott kapor

Elkészítése:
A darált húst a tojással, sóval, piros paprikával, és majorannával összegyúrom, és picike gombócokat formázok belőle. Pörköltalapot készítek az apró kockára vágott hagymából, olajból és egy kevés piros paprikával megszórom, felengedem kb 2 dl vízzel, és ebbe helyezem bele az elkészített kis gombócokat. Ízesítem sóval, és még majorannával. Puhára főzöm (főzési idő kb 10-15 perc). Ha kész, a lisztet elkeverem a tejföllel vagy főzőtejszínnel, besűrítem, összeforralom, és készen van. Közben elkészítem a galuskát. A hozzávalókhoz annyi vizet adok, hogy közepesen lágy galuskatésztát kapjak. Bő, lobogó, sós vízben kifőzöm, leöblítem, és 1-2 evőkanál forró olajjal meglocsolom. A túrótól nagyon finom, “selymes” lesz a galuskánk.