Almafánk recept
Hozzávalók:
- fél kg reszelt alma
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- fél tasak sütőpor
- teljes kiőrlésű liszt (annyi, hogy formázható legyen)
- barna nádcukor (ízlés szerint) vagy édesítőszer
- csipet só
- egy citrom reszelt héja,és néhány csepp citromlé
- kókuszzsír a sütéshez
Elkészítése:
Az almát lereszeltem és meglocsoltam citrommal.
A reszelt alma levét kicsit kinyomkodtam, hozzákevertem a fahéjat, a reszelt citromhéjat, a sütőport, a sót, csak ezután adtam bele a lisztet, amennyit felvesz (nálam kb 30 deka liszt kellet hozzá) és a cukrot gondolomra (én nem szoktam sokat tenni, nem kell, hogy túl édes legyen, úgy is meghintjük porcukorral amikor megsül).
Kézzel nagyobb diónyi gombócokat formáztam a masszából és szép aranybarnára sütöttem. A sütése forró kókuszzsírban úgy történt, mint a fánké. Papírtörlőre szedtem és leitattam a felesleges zsiradékot.
Forrón kináljuk.
Tipp:
Októbert írunk, itt az alma szűret ideje, igaz változó árral de, lehet vásárolni azért van választék bőven.
Nagyon szeretem az almával készült recepteket, akár főétel, akár desszert. Természetesen önmagában is finom és egészséges , nem véletlen a mondás, napi egy alma az orvost távol tartja:-).
Tojás és tej nélküli receptet hozok,