Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsófőzelék sajtos virsliropogóssal recept

Zöldborsófőzelék sajtos virsliropogóssal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Zőzelékhez:

    • 300 g (mirelit) zöldborsó
    • 500 ml víz
    • 150 ml tej
    • 2 ek liszt
    • 2 tk barnacukor
    • fél tyúkhúsleves kocka
    • csipet só

    Virsliropogóshoz (10 darabhoz):

    • 2 db virsli
    • 20 dkg krumpli
    • 5 dkg liszt
    • 10 dkg sajt
    • néhány csepp víz (szükség szerint)
    • morzsolt bazsalikom
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint só
    • kb 5 dl étolaj

    Elkészítése:

    Először a főzeléket készítem el.

    Ehhez a borsót, a cukrot, a húsleves kockát és a sót egy lábasba teszem és a vízzel leöntve felforralom.

    A lisztet a tejjel kézi habverő segítségével csomómentesre keverem, majd folyamatos kevergetés mellett a borsóhoz adom. Amint besűrűsödik, készen is van.

    A krumplit megtisztítom, megmosom, felkockázom és sós vízben megfőzöm. Mikor megpuhult, krumplinyomón átnyomom, langyosra hűtöm. A sajtot lereszelem, a virslit 10 részre darabolom.

    A lisztet, a sajtot, a krumplit,és a fűszereket egy tálba teszem, egyneművé gyúrom. Ha nem akar összeállni, egy-két csepp vizet adok hozzá.

    A tésztát 10 részre osztom. Egyesével ellapogatom őket, közepükre egy-egy virslit ültetek, majd a tésztát ráhajtogatom és golyókat formálok. Lisztezett tányérra teszem.

    Az étolajat felforrósítom, majd a golyókat mérsékelt lángon, fröcsögésgátló háló alatt 10 perc alatt pirosra sütöm.

    Bármilyen más főzelék mellé, salátákkal fogyasztva, de még mártogatóssal kínálva partikajaként is remek választás!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá