Zöldborsófőzelék sajtos virsliropogóssal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Zőzelékhez:
- 300 g (mirelit) zöldborsó
- 500 ml víz
- 150 ml tej
- 2 ek liszt
- 2 tk barnacukor
- fél tyúkhúsleves kocka
- csipet só
Virsliropogóshoz (10 darabhoz):
- 2 db virsli
- 20 dkg krumpli
- 5 dkg liszt
- 10 dkg sajt
- néhány csepp víz (szükség szerint)
- morzsolt bazsalikom
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
- kb 5 dl étolaj
Elkészítése:
Először a főzeléket készítem el.
Ehhez a borsót, a cukrot, a húsleves kockát és a sót egy lábasba teszem és a vízzel leöntve felforralom.
A lisztet a tejjel kézi habverő segítségével csomómentesre keverem, majd folyamatos kevergetés mellett a borsóhoz adom. Amint besűrűsödik, készen is van.
A krumplit megtisztítom, megmosom, felkockázom és sós vízben megfőzöm. Mikor megpuhult, krumplinyomón átnyomom, langyosra hűtöm. A sajtot lereszelem, a virslit 10 részre darabolom.
A lisztet, a sajtot, a krumplit,és a fűszereket egy tálba teszem, egyneművé gyúrom. Ha nem akar összeállni, egy-két csepp vizet adok hozzá.
A tésztát 10 részre osztom. Egyesével ellapogatom őket, közepükre egy-egy virslit ültetek, majd a tésztát ráhajtogatom és golyókat formálok. Lisztezett tányérra teszem.
Az étolajat felforrósítom, majd a golyókat mérsékelt lángon, fröcsögésgátló háló alatt 10 perc alatt pirosra sütöm.
Bármilyen más főzelék mellé, salátákkal fogyasztva, de még mártogatóssal kínálva partikajaként is remek választás!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »