Zöldborsófőzelék sajtos virsliropogóssal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Zőzelékhez:
- 300 g (mirelit) zöldborsó
- 500 ml víz
- 150 ml tej
- 2 ek liszt
- 2 tk barnacukor
- fél tyúkhúsleves kocka
- csipet só
Virsliropogóshoz (10 darabhoz):
- 2 db virsli
- 20 dkg krumpli
- 5 dkg liszt
- 10 dkg sajt
- néhány csepp víz (szükség szerint)
- morzsolt bazsalikom
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
- kb 5 dl étolaj
Elkészítése:
Először a főzeléket készítem el.
Ehhez a borsót, a cukrot, a húsleves kockát és a sót egy lábasba teszem és a vízzel leöntve felforralom.
A lisztet a tejjel kézi habverő segítségével csomómentesre keverem, majd folyamatos kevergetés mellett a borsóhoz adom. Amint besűrűsödik, készen is van.
A krumplit megtisztítom, megmosom, felkockázom és sós vízben megfőzöm. Mikor megpuhult, krumplinyomón átnyomom, langyosra hűtöm. A sajtot lereszelem, a virslit 10 részre darabolom.
A lisztet, a sajtot, a krumplit,és a fűszereket egy tálba teszem, egyneművé gyúrom. Ha nem akar összeállni, egy-két csepp vizet adok hozzá.
A tésztát 10 részre osztom. Egyesével ellapogatom őket, közepükre egy-egy virslit ültetek, majd a tésztát ráhajtogatom és golyókat formálok. Lisztezett tányérra teszem.
Az étolajat felforrósítom, majd a golyókat mérsékelt lángon, fröcsögésgátló háló alatt 10 perc alatt pirosra sütöm.
Bármilyen más főzelék mellé, salátákkal fogyasztva, de még mártogatóssal kínálva partikajaként is remek választás!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »