Zöldborsófőzelék sajtos virsliropogóssal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Zőzelékhez:
- 300 g (mirelit) zöldborsó
- 500 ml víz
- 150 ml tej
- 2 ek liszt
- 2 tk barnacukor
- fél tyúkhúsleves kocka
- csipet só
Virsliropogóshoz (10 darabhoz):
- 2 db virsli
- 20 dkg krumpli
- 5 dkg liszt
- 10 dkg sajt
- néhány csepp víz (szükség szerint)
- morzsolt bazsalikom
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
- kb 5 dl étolaj
Elkészítése:
Először a főzeléket készítem el.
Ehhez a borsót, a cukrot, a húsleves kockát és a sót egy lábasba teszem és a vízzel leöntve felforralom.
A lisztet a tejjel kézi habverő segítségével csomómentesre keverem, majd folyamatos kevergetés mellett a borsóhoz adom. Amint besűrűsödik, készen is van.
A krumplit megtisztítom, megmosom, felkockázom és sós vízben megfőzöm. Mikor megpuhult, krumplinyomón átnyomom, langyosra hűtöm. A sajtot lereszelem, a virslit 10 részre darabolom.
A lisztet, a sajtot, a krumplit,és a fűszereket egy tálba teszem, egyneművé gyúrom. Ha nem akar összeállni, egy-két csepp vizet adok hozzá.
A tésztát 10 részre osztom. Egyesével ellapogatom őket, közepükre egy-egy virslit ültetek, majd a tésztát ráhajtogatom és golyókat formálok. Lisztezett tányérra teszem.
Az étolajat felforrósítom, majd a golyókat mérsékelt lángon, fröcsögésgátló háló alatt 10 perc alatt pirosra sütöm.
Bármilyen más főzelék mellé, salátákkal fogyasztva, de még mártogatóssal kínálva partikajaként is remek választás!