Zöldborsófőzelék sajtos virsliropogóssal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Zöldborsófőzelék sajtos virsliropogóssal

Hozzávalók:
Zőzelékhez:

  • 300 g (mirelit) zöldborsó
  • 500 ml víz
  • 150 ml tej
  • 2 ek liszt
  • 2 tk barnacukor
  • fél tyúkhúsleves kocka
  • csipet só

Virsliropogóshoz (10 darabhoz):

  • 2 db virsli
  • 20 dkg krumpli
  • 5 dkg liszt
  • 10 dkg sajt
  • néhány csepp víz (szükség szerint)
  • morzsolt bazsalikom
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint só
  • kb 5 dl étolaj

Elkészítése:

Először a főzeléket készítem el.

Ehhez a borsót, a cukrot, a húsleves kockát és a sót egy lábasba teszem és a vízzel leöntve felforralom.

A lisztet a tejjel kézi habverő segítségével csomómentesre keverem, majd folyamatos kevergetés mellett a borsóhoz adom. Amint besűrűsödik, készen is van.

A krumplit megtisztítom, megmosom, felkockázom és sós vízben megfőzöm. Mikor megpuhult, krumplinyomón átnyomom, langyosra hűtöm. A sajtot lereszelem, a virslit 10 részre darabolom.

A lisztet, a sajtot, a krumplit,és a fűszereket egy tálba teszem, egyneművé gyúrom. Ha nem akar összeállni, egy-két csepp vizet adok hozzá.

A tésztát 10 részre osztom. Egyesével ellapogatom őket, közepükre egy-egy virslit ültetek, majd a tésztát ráhajtogatom és golyókat formálok. Lisztezett tányérra teszem.

Az étolajat felforrósítom, majd a golyókat mérsékelt lángon, fröcsögésgátló háló alatt 10 perc alatt pirosra sütöm.

Bármilyen más főzelék mellé, salátákkal fogyasztva, de még mártogatóssal kínálva partikajaként is remek választás!