Tökfőzelék recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök (télen fagyasztott)
- kevés olaj, vagy zsiradék
- 1 csokor kapor
- 3 ek liszt
- 8 dl víz
- 2 dl tejföl
- ízlés szerint só
- pirospaprika
- cukor
- ecet
Elkészítése:
Az olajjal és liszttel világos rántást készítek, amit együtt pirítok a finomra vágott kaporral. Megszórom kevés pirospaprikával. Erre ráteszem az előzőleg besózott és levétől kinyomkodott tököt, és felengedem a vízzel.
Közepes lángon 10 percig főzöm, ezalatt kellően besűrűsödik a főzelék, és megpuhul a tök. Ízesítem sóval, pici cukorral (és aki szereti kevés ecettel). A legvégén hozzákeverem a tejfölt, 3-4 percet még forralom, és tálalható.
Fokhagymás sült oldalassal kínáltam.
A tökfőzelék kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 51 kcal
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 3 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.