Tejfölös zöldborsófőzelék recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg zsenge zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 1,5 evőkanál finomliszt
- 90 g tejföl
- petrezselyemzöld ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A borsót annyi vízben elkezdjük főzni, amennyi pont ellepi.
A fokhagymát préselve, a sót és az aprított petrezselyemzöldet is hozzádjuk.
Elkészítjük a rántást. Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet és addig pirítjuk, míg zsemleszínű nem lesz.
Az elkészült rántást felengedjük kevés hideg vízzel és hozzákeverjük a borsóhoz.
A tejfölhöz hozzáadunk egy kiskanál lisztet és a borsó levéből annyit, hogy felmelegedjen a tejföl. Jól összekeverjük és ezt is hozzáadjuk a borsóhoz.
Az egészet felforraljuk, besűrítjük.
Tálalhatjuk tükörtojással, fasírttal vagy akár egyszerűen virslivel is.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.