Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös zöldborsófőzelék recept

Tejfölös zöldborsófőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg zsenge zöldborsó (lehet fagyasztott is)
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál étolaj
    • 1,5 evőkanál finomliszt
    • 90 g tejföl
    • petrezselyemzöld ízlés szerint
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A borsót annyi vízben elkezdjük főzni, amennyi pont ellepi.

    A fokhagymát préselve, a sót és az aprított petrezselyemzöldet is hozzádjuk.

    Elkészítjük a rántást. Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet és addig pirítjuk, míg zsemleszínű nem lesz.

    Az elkészült rántást felengedjük kevés hideg vízzel és hozzákeverjük a borsóhoz.

    A tejfölhöz hozzáadunk egy kiskanál lisztet és a borsó levéből annyit, hogy felmelegedjen a tejföl. Jól összekeverjük és ezt is hozzáadjuk a borsóhoz.

    Az egészet felforraljuk, besűrítjük.

    Tálalhatjuk tükörtojással, fasírttal vagy akár egyszerűen virslivel is.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá