Tejfölös zöldborsófőzelék recept
Hozzávalók:
- 25 dkg zsenge zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 1,5 evőkanál finomliszt
- 90 g tejföl
- petrezselyemzöld ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A borsót annyi vízben elkezdjük főzni, amennyi pont ellepi.
A fokhagymát préselve, a sót és az aprított petrezselyemzöldet is hozzádjuk.
Elkészítjük a rántást. Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet és addig pirítjuk, míg zsemleszínű nem lesz.
Az elkészült rántást felengedjük kevés hideg vízzel és hozzákeverjük a borsóhoz.
A tejfölhöz hozzáadunk egy kiskanál lisztet és a borsó levéből annyit, hogy felmelegedjen a tejföl. Jól összekeverjük és ezt is hozzáadjuk a borsóhoz.
Az egészet felforraljuk, besűrítjük.
Tálalhatjuk tükörtojással, fasírttal vagy akár egyszerűen virslivel is.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










