Tejfölös zöldborsófőzelék recept
Hozzávalók:
- 25 dkg zsenge zöldborsó (lehet fagyasztott is)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 1,5 evőkanál finomliszt
- 90 g tejföl
- petrezselyemzöld ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A borsót annyi vízben elkezdjük főzni, amennyi pont ellepi.
A fokhagymát préselve, a sót és az aprított petrezselyemzöldet is hozzádjuk.
Elkészítjük a rántást. Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet és addig pirítjuk, míg zsemleszínű nem lesz.
Az elkészült rántást felengedjük kevés hideg vízzel és hozzákeverjük a borsóhoz.
A tejfölhöz hozzáadunk egy kiskanál lisztet és a borsó levéből annyit, hogy felmelegedjen a tejföl. Jól összekeverjük és ezt is hozzáadjuk a borsóhoz.
Az egészet felforraljuk, besűrítjük.
Tálalhatjuk tükörtojással, fasírttal vagy akár egyszerűen virslivel is.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










