Tejfölös zöldborsófőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg zsenge zöldborsó (lehet fagyasztott is)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1,5 evőkanál finomliszt
  • 90 g tejföl
  • petrezselyemzöld ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A borsót annyi vízben elkezdjük főzni, amennyi pont ellepi.

A fokhagymát préselve, a sót és az aprított petrezselyemzöldet is hozzádjuk.

Elkészítjük a rántást. Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet és addig pirítjuk, míg zsemleszínű nem lesz.

Az elkészült rántást felengedjük kevés hideg vízzel és hozzákeverjük a borsóhoz.

A tejfölhöz hozzáadunk egy kiskanál lisztet és a borsó levéből annyit, hogy felmelegedjen a tejföl. Jól összekeverjük és ezt is hozzáadjuk a borsóhoz.

Az egészet felforraljuk, besűrítjük.

Tálalhatjuk tükörtojással, fasírttal vagy akár egyszerűen virslivel is.

Jó étvágyat!