Tejfölös cukkinifőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 ek kukoricaliszt
- só
- 1 tk ételízesítő
- őrölt fehér bors
- 5 dkg vaj
- víz
Elkészítése:
A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. (ha nagyobb magok vannak a belsejében, akkor azt távolítsuk el)
A vöröshagymát, és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott cukkinit is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, és pároljuk még pár percig.
Ezután öntsük fel annyi vízzel hogy ellepje, majd főzzük puhára. Amikor teljesen puhára főtt, botmixerrel pépesítsük.
A tejföl keverjük simára a kukoricaliszttel, és egy kevés pépesített cukkinivel, majd adjuk hozzá a pépesített cukkinihez. Ezután keverjük simára, majd addig főzzük, még a főzelék kellően besűrűsödik. (1-2 perc elég neki)
Tálaláskor szedjük a főzeléket tányérba, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »