Paradicsomos káposztafőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 db fejeskáposzta
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 l paradicsomlé
- 1-2 konzerv sűrített paradicsom
- 1 l zöldség alaplé
- 2 ek cukor
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
Elkészítése:
A káposztá lereszeljük vagy vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk, majd állni hagyjuk.
Egy nagyobb edényben olajat hevítünk, beleöntjük az aprított hagymát, a cukrot, majd a káposztát. Ha a káposzta már összeesett beleöntjük az alaplevet és ízlés szerint fűszerezzük.
Ha megpuhult beleöntjük a paradicsomlevet és sűrített paradicsomot is. Utólag még fűszerezzük. Mellé fasírtot kínálunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »