Paradicsomos káposztafőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 db fejeskáposzta
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1 l paradicsomlé
- 1-2 konzerv sűrített paradicsom
- 1 l zöldség alaplé
- 2 ek cukor
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 tk őrölt kömény
Elkészítése:
A káposztá lereszeljük vagy vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk, majd állni hagyjuk.
Egy nagyobb edényben olajat hevítünk, beleöntjük az aprított hagymát, a cukrot, majd a káposztát. Ha a káposzta már összeesett beleöntjük az alaplevet és ízlés szerint fűszerezzük.
Ha megpuhult beleöntjük a paradicsomlevet és sűrített paradicsomot is. Utólag még fűszerezzük. Mellé fasírtot kínálunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









