Magyaros tökfőzelék sült virslivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg főzni való tök
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk fűszerpaprika
- 2 zöld paprika
- 2 paradicsom
- só
- 1 ek ecet
- 2 pár virsli
- 2 ek olaj
- 2 ek liszt
- 3 dl tej
Elkészítése:
A tököt megpucoljuk, legyaluljuk, sózzuk és 1 kanál ecetet adunk hozzá és összekeverjük, majd állni hagyjuk 1 órát.
Pörkölt alapot készítünk. A darabolt hagymát az olajon megdinszteljük, rátesszük a fűszerpaprikát.
A paprikákat és a paradicsomot is fel szeleteljük és a dinsztelt hagymához adjuk. 2 dl vízzel felöntjük, sózzuk és 15 percig főzzük.
Ekkor hozzáadjuk a gyalult tököt, majd amikor megfőtt, a tejből és a lisztből habarást készítünk, ezzel sűrítjük be a főzeléket. Ha felforrt, akkor kész is.
A virsliket felkarikázzuk, olajon megsütjük és tálaláskor a főzelékre halmozzuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »