Magyaros tökfőzelék sült virslivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg főzni való tök
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk fűszerpaprika
- 2 zöld paprika
- 2 paradicsom
- só
- 1 ek ecet
- 2 pár virsli
- 2 ek olaj
- 2 ek liszt
- 3 dl tej
Elkészítése:
A tököt megpucoljuk, legyaluljuk, sózzuk és 1 kanál ecetet adunk hozzá és összekeverjük, majd állni hagyjuk 1 órát.
Pörkölt alapot készítünk. A darabolt hagymát az olajon megdinszteljük, rátesszük a fűszerpaprikát.
A paprikákat és a paradicsomot is fel szeleteljük és a dinsztelt hagymához adjuk. 2 dl vízzel felöntjük, sózzuk és 15 percig főzzük.
Ekkor hozzáadjuk a gyalult tököt, majd amikor megfőtt, a tejből és a lisztből habarást készítünk, ezzel sűrítjük be a főzeléket. Ha felforrt, akkor kész is.
A virsliket felkarikázzuk, olajon megsütjük és tálaláskor a főzelékre halmozzuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »