Magyaros tökfőzelék sült virslivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg főzni való tök
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk fűszerpaprika
- 2 zöld paprika
- 2 paradicsom
- só
- 1 ek ecet
- 2 pár virsli
- 2 ek olaj
- 2 ek liszt
- 3 dl tej
Elkészítése:
A tököt megpucoljuk, legyaluljuk, sózzuk és 1 kanál ecetet adunk hozzá és összekeverjük, majd állni hagyjuk 1 órát.
Pörkölt alapot készítünk. A darabolt hagymát az olajon megdinszteljük, rátesszük a fűszerpaprikát.
A paprikákat és a paradicsomot is fel szeleteljük és a dinsztelt hagymához adjuk. 2 dl vízzel felöntjük, sózzuk és 15 percig főzzük.
Ekkor hozzáadjuk a gyalult tököt, majd amikor megfőtt, a tejből és a lisztből habarást készítünk, ezzel sűrítjük be a főzeléket. Ha felforrt, akkor kész is.
A virsliket felkarikázzuk, olajon megsütjük és tálaláskor a főzelékre halmozzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »