Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplifőzelék cukkini fasírttal recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Krumplifőzelék hozzávalók:

    • 1 kg krumpli
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3-4 babérlevél
    • majoránna
    • őrölt fekete bors
    • ételízesítő

    Rántáshoz:

    • 1 kis doboz tejföl
    • 4 ek olaj
    • 3 ek liszt
    • tk pirospaprika

    Cukkini fasírt:

    • 50 dkg cukkini
    • 15 dkg liszt
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 kk ételízesítő
    • 1 kk majoránna
    • 1 kk oregánó
    • 1 marék zsemlemorzsa
    • 1 ek só
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Krumplifőzelék
    A meghámozott, megmosott krumplit kockákra vágjuk és annyi vízzel felengedjük, ami éppen ellepi. A vöröshagyma külső héját lehúzzuk és egészben a krumplihoz adjuk, majd feltesszük főni. Babérlevéllel, majoránnával, borssal, sóval és tetszés szerint ételízesítővel ízesítjük. Amíg a krumpli puhára fő, elkészítjük a rántást. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínűre pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és 1-2 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a tejföllel simára kikeverjük. Ha a krumpli megfőtt, hozzáadjuk a rántást és összefőzzük.

     

    Cukkini fasírt
    Reszeljük le a cukkinit (tökreszelőn, nagyobb lyukon). Sózzuk meg, és keverjük össze úgy, hogy mindenhol érje a só. Egy lábosban tegyük fel melegedni az olajat (kis lángon, ne hevüljön gyorsan és túl).

    Ha levet eresztett a cukkini, nyomkodjuk ki, és öntsük le a levét. Tegyük hozzá a lisztet, fűszerezzük a fokhagymával, ételízesítővel, majoránnával és oregánóval (sót ekkor már ne tegyünk bele).

    Mélytányérba öntsünk egy nagyobb marék zsemlemorzsát. A cukkinis masszából dió nagyságú golyókat, vagy rudakat formázzunk, és forgassuk meg a zsemlemorzsába. Közepes lángon süssük aranybarnára a pogácsákat.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá