Krumplifőzelék hozzávalók:
Rántáshoz:
Cukkini fasírt:
Elkészítése:
Krumplifőzelék
A meghámozott, megmosott krumplit kockákra vágjuk és annyi vízzel felengedjük, ami éppen ellepi. A vöröshagyma külső héját lehúzzuk és egészben a krumplihoz adjuk, majd feltesszük főni. Babérlevéllel, majoránnával, borssal, sóval és tetszés szerint ételízesítővel ízesítjük. Amíg a krumpli puhára fő, elkészítjük a rántást. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínűre pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és 1-2 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a tejföllel simára kikeverjük. Ha a krumpli megfőtt, hozzáadjuk a rántást és összefőzzük.
Cukkini fasírt
Reszeljük le a cukkinit (tökreszelőn, nagyobb lyukon). Sózzuk meg, és keverjük össze úgy, hogy mindenhol érje a só. Egy lábosban tegyük fel melegedni az olajat (kis lángon, ne hevüljön gyorsan és túl).
Ha levet eresztett a cukkini, nyomkodjuk ki, és öntsük le a levét. Tegyük hozzá a lisztet, fűszerezzük a fokhagymával, ételízesítővel, majoránnával és oregánóval (sót ekkor már ne tegyünk bele).
Mélytányérba öntsünk egy nagyobb marék zsemlemorzsát. A cukkinis masszából dió nagyságú golyókat, vagy rudakat formázzunk, és forgassuk meg a zsemlemorzsába. Közepes lángon süssük aranybarnára a pogácsákat.