Krumplifőzelék cukkini fasírttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Krumplifőzelék hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 babérlevél
  • majoránna
  • őrölt fekete bors
  • ételízesítő

Rántáshoz:

  • 1 kis doboz tejföl
  • 4 ek olaj
  • 3 ek liszt
  • tk pirospaprika

Cukkini fasírt:

  • 50 dkg cukkini
  • 15 dkg liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 kk majoránna
  • 1 kk oregánó
  • 1 marék zsemlemorzsa
  • 1 ek só
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Krumplifőzelék
A meghámozott, megmosott krumplit kockákra vágjuk és annyi vízzel felengedjük, ami éppen ellepi. A vöröshagyma külső héját lehúzzuk és egészben a krumplihoz adjuk, majd feltesszük főni. Babérlevéllel, majoránnával, borssal, sóval és tetszés szerint ételízesítővel ízesítjük. Amíg a krumpli puhára fő, elkészítjük a rántást. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínűre pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és 1-2 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a tejföllel simára kikeverjük. Ha a krumpli megfőtt, hozzáadjuk a rántást és összefőzzük.

 

Cukkini fasírt
Reszeljük le a cukkinit (tökreszelőn, nagyobb lyukon). Sózzuk meg, és keverjük össze úgy, hogy mindenhol érje a só. Egy lábosban tegyük fel melegedni az olajat (kis lángon, ne hevüljön gyorsan és túl).

Ha levet eresztett a cukkini, nyomkodjuk ki, és öntsük le a levét. Tegyük hozzá a lisztet, fűszerezzük a fokhagymával, ételízesítővel, majoránnával és oregánóval (sót ekkor már ne tegyünk bele).

Mélytányérba öntsünk egy nagyobb marék zsemlemorzsát. A cukkinis masszából dió nagyságú golyókat, vagy rudakat formázzunk, és forgassuk meg a zsemlemorzsába. Közepes lángon süssük aranybarnára a pogácsákat.