Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis töltött karalábé recept

Hamis töltött karalábé
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 – 4 db karalábé (nagyságtól függően)
    • 50 dkg darált hús
    • 20 dkg rizs
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • ízlés szerint, só, bors, ételízesítő, pirospaprika
    • 1 csokor petrezselyem
    • 2 dl tejföl
    • liszt és zsír a rántáshoz

    Elkészítése:

    A darált húst, rizst, fűszereket alaposan összekeverjük, és gombócokat formálunk. A karalábét káposzta reszelőn lereszeljük, majd öntünk rá vizet, sót, és ételízesítőt teszünk bele.

    Ha felforrt beletesszük a gombócokat. Amíg fő, addig a zsiradékból és a lisztből rántást készítünk

    Ha megpuhultak a gombócok, kiszedjük őket.

    A rántást simára keverjük a tejföllel, és a főzelék alapot berántjuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk, a gombócokat visszarakjuk. Egyet rottyan, és kész.

    Tipp:

    (A rántásba is szoktam tenni kicsi piros paprikát.)

    Ha van lefagyasztott húsgombócunk az is megteszi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá