Hamis töltött karalábé

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 – 4 db karalábé (nagyságtól függően)
  • 50 dkg darált hús
  • 20 dkg rizs
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • ízlés szerint, só, bors, ételízesítő, pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • liszt és zsír a rántáshoz

Elkészítése:

A darált húst, rizst, fűszereket alaposan összekeverjük, és gombócokat formálunk. A karalábét káposzta reszelőn lereszeljük, majd öntünk rá vizet, sót, és ételízesítőt teszünk bele.

Ha felforrt beletesszük a gombócokat. Amíg fő, addig a zsiradékból és a lisztből rántást készítünk

Ha megpuhultak a gombócok, kiszedjük őket.

A rántást simára keverjük a tejföllel, és a főzelék alapot berántjuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk, a gombócokat visszarakjuk. Egyet rottyan, és kész.

Tipp:

(A rántásba is szoktam tenni kicsi piros paprikát.)

Ha van lefagyasztott húsgombócunk az is megteszi.