Karalábéfőzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 fej karalábé (nagyobb)
- 150 g tejföl
- só
- ételízesítő (házi vagy adaélmentes)
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- kevés cukor (ízlés szerint, de el is maradhat)
Elkészítése:
A karalábét meghámozzuk és közepes kockákra vágjuk. Egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózzuk és elkezdjük főzni.
Amikor a karalábé megpuhult, akkor botmixerrel kb 1/4-ét krémesre turmixoljuk. Ezután hozzákeverjük az ételízesítőt és a tejfölt. Addig keverjük, amíg a tejföl teljesen elkeveredik a főzelékben.
A lisztet elkeverjük egy kevés főzeléklével, majd a többihez visszaöntjük, alaposan elkeverjük és beforraljuk. Ezután beleforgatjuk az aprított petrezselymet is. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor sóval és cukorral beállítjuk az ízvilágát. (Ha nem lenne elég sűrű, akkor botmixerezzünk rajta még kicsit, így beállítva a kívánt állagot.)
Mi most rántott csirkével tálaltuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »
7 tökéletes levesbetét, amitől a házi leves igazán különleges lesz
Fedezd fel a legjobb házi levesbetéteket: grízgaluska, zsemlegombóc, csipet
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki történelmet írt, először h
Tovább olvasom »