Hozzávalók:
Elkészítése:
A karalábét meghámozzuk és közepes kockákra vágjuk. Egy edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózzuk és elkezdjük főzni.
Amikor a karalábé megpuhult, akkor botmixerrel kb 1/4-ét krémesre turmixoljuk. Ezután hozzákeverjük az ételízesítőt és a tejfölt. Addig keverjük, amíg a tejföl teljesen elkeveredik a főzelékben.
A lisztet elkeverjük egy kevés főzeléklével, majd a többihez visszaöntjük, alaposan elkeverjük és beforraljuk. Ezután beleforgatjuk az aprított petrezselymet is. Megkóstoljuk és ha szükséges, akkor sóval és cukorral beállítjuk az ízvilágát. (Ha nem lenne elég sűrű, akkor botmixerezzünk rajta még kicsit, így beállítva a kívánt állagot.)
Mi most rántott csirkével tálaltuk.