Kapros cukkinifőzelék recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 cukkini (kb 50 dkg)
- 1 szál sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk pirospaprika
- 1-2 marék aprított kapor
- 2 babérlevél
- 1 tk majoránna
- 2 dl tejföl
- 2 ek keményítő
- cukor
- só
Elkészítése:
A répát és krumplit megtisztítjuk, felaprítjuk és kevés vízben sóval, cukorral, babérlevéllel, majoránnával és a beleszeletelt fokhagymával megfőzzük.
Az utolsó 5 percben hozzáadjuka felaprított cukkinit.
A tejfölt, keményítőt, pirospaprikát és a felaprított kaprot kevés főzőlével simára keverjük, beleöntjük a főzelékbe és felforraljuk.
Ha kell, akkor utánízesítjük a kész főzeléket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










