Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros cukkinfőzelék recept

Kapros cukkinfőzelék
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 db zsenge cukkini (én fagyasztottból készítettem)
    • 1-2 db krumpli
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 csokor kapor
    • 2 tk ételízesítő
    • őrölt fehér bors
    • 1,5 dl főzőtejszín

    Elkészítése:

    A cukkinit, és a krumplit vágjuk fel kisebb kockákra, majd tegyük bele egy edénybe. (ha nagyobb magok vannak a belsejében, akkor azt szedjük ki)

    A vöröshagymát és a kaprot vágjuk fel apróra, majd szintén tegyük az edénybe.

    Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg az ételízesítővel.

    Addig főzzük, még a cukkini és a krumpli teljesen megpuhul. Ezután vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.

    Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejszínt, majd melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell. (ha hígabbra sikerült volna, akkor 1 ek keményítőt keverjünk simára egy pici vízzel, majd csorgassuk a főzelékhez, és kevergetve pár pillanat alatt, főzzük sűrűre)

    Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én egy egyszerű tojáspörköltet csináltam hozzá, és azzal tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá