Gluténmentes zöldbabfőzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj
- 1 ek fűszerpaprika (lehet füstölt is)
- 40 dkg burgonya
- 4 dl víz
- só
- bors
- 3 darab babérlevél
- 50 dkg zöldbab (fagyasztott)
- 15 dkg tejföl
- citromlé (vagy ecet)
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk, feldaraboljuk és felforrósított olajon elkezdjük dinsztelni. Mikor kissé összeesett, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és azzal még 1-2 percig pirítjuk. Ezután félrehúzzuk a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát és a hámozott, darabolt burgonyát.
Felöntjük a vízzel és sózzuk. Fedővel letakarjuk és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor beletesszük a tejfölt és botmixerrel pépesre keverjük. Ekkor belekeverjük a babot és a babérlevelet, majd készre főzzük. Közben néhányszor keverjük át, nehogy leégjen.
A végén ízesítjük citromlével és még sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
Ízlés szerint tálalhatjuk fasírttal, sült tojással vagy vegán kivitelben (vegán tejföllel elkészítve) sült tofuval, sült hagymával és tök vagy napraforgómaggal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »