Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gluténmentes zöldbabfőzelék recept

Gluténmentes zöldbabfőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • olaj
    • 1 ek fűszerpaprika (lehet füstölt is)
    • 40 dkg burgonya
    • 4 dl víz
    • bors
    • 3 darab babérlevél
    • 50 dkg zöldbab (fagyasztott)
    • 15 dkg tejföl
    • citromlé (vagy ecet)

    Elkészítése:

    A hagymát meghámozzuk, feldaraboljuk és felforrósított olajon elkezdjük dinsztelni. Mikor kissé összeesett, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és azzal még 1-2 percig pirítjuk. Ezután félrehúzzuk a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát és a hámozott, darabolt burgonyát.

    Felöntjük a vízzel és sózzuk. Fedővel letakarjuk és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor beletesszük a tejfölt és botmixerrel pépesre keverjük. Ekkor belekeverjük a babot és a babérlevelet, majd készre főzzük. Közben néhányszor keverjük át, nehogy leégjen.

    A végén ízesítjük citromlével és még sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.

    Ízlés szerint tálalhatjuk fasírttal, sült tojással vagy vegán kivitelben (vegán tejföllel elkészítve) sült tofuval, sült hagymával és tök vagy napraforgómaggal.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek