Gluténmentes zöldbabfőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1 ek fűszerpaprika (lehet füstölt is)
  • 40 dkg burgonya
  • 4 dl víz
  • bors
  • 3 darab babérlevél
  • 50 dkg zöldbab (fagyasztott)
  • 15 dkg tejföl
  • citromlé (vagy ecet)

Elkészítése:

A hagymát meghámozzuk, feldaraboljuk és felforrósított olajon elkezdjük dinsztelni. Mikor kissé összeesett, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és azzal még 1-2 percig pirítjuk. Ezután félrehúzzuk a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát és a hámozott, darabolt burgonyát.

Felöntjük a vízzel és sózzuk. Fedővel letakarjuk és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor beletesszük a tejfölt és botmixerrel pépesre keverjük. Ekkor belekeverjük a babot és a babérlevelet, majd készre főzzük. Közben néhányszor keverjük át, nehogy leégjen.

A végén ízesítjük citromlével és még sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.

Ízlés szerint tálalhatjuk fasírttal, sült tojással vagy vegán kivitelben (vegán tejföllel elkészítve) sült tofuval, sült hagymával és tök vagy napraforgómaggal.