Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csalánfőzelék recept

Csalánfőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg zsenge, fiatal csalánlevél
    • 10-12 medvehagyma levél
    • 3-4 evőkanál étolaj
    • 3-4 evőkanál liszt
    • kb 3/4 liter tej
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • ízlés szerint bors
    • cukor

    Elkészítése:

    A zsenge csalánt megmossuk, majd konyharuhába göngyöljük és lapogatva felitatjuk róla a vizet (egyúttal mind letörtek azok a kis “tüskék”, amiktől csípős a csalán).

    LecsipkedJÜK a leveleket, MAJD szép vékonyra összevágJUK. A medvehagymát is olyanra vágJUK össze, mint a csalánt.

    Zsemleszínű rántást készítünk az olajból és lisztből, majd beledobjuk a csalánt és a medvehagymát. Addig pirítjuk, amíg az egész a töredékére esik össze. Ekkor felöntjük hideg tejjel, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi cukrot is adunk hozzá és belepréseljük a fokhagymát. Kis ideig főzzük, majd kóstolás után ízesíthetjük még. Kb 5 perc főzés után kész is.

    Tipp:

    Személyenként 2 db tükörtojást és 1 közepes nagyságú burgonyát sütöttem. A burgonyát a sütőben, héjában

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá