Hozzávalók:
Elkészítése:
A zsenge csalánt megmossuk, majd konyharuhába göngyöljük és lapogatva felitatjuk róla a vizet (egyúttal mind letörtek azok a kis “tüskék”, amiktől csípős a csalán).
LecsipkedJÜK a leveleket, MAJD szép vékonyra összevágJUK. A medvehagymát is olyanra vágJUK össze, mint a csalánt.
Zsemleszínű rántást készítünk az olajból és lisztből, majd beledobjuk a csalánt és a medvehagymát. Addig pirítjuk, amíg az egész a töredékére esik össze. Ekkor felöntjük hideg tejjel, sózzuk, borsozzuk, csipetnyi cukrot is adunk hozzá és belepréseljük a fokhagymát. Kis ideig főzzük, majd kóstolás után ízesíthetjük még. Kb 5 perc főzés után kész is.
Személyenként 2 db tükörtojást és 1 közepes nagyságú burgonyát sütöttem. A burgonyát a sütőben, héjában