Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsópüré hallal recept

Zöldborsópüré hallal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Zöldborsópüréhez:

    • 1 kg zöldborsó
    • 1 tk őrölt gyömbér
    • 6-8 gerezd fokhagyma
    • kis doboz tejföl (150 g)

    Halhoz:

    • 1 kg falfilé ( vagy más hús is jó)
    • 15-20 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
    • 3-4 ek sör (ízlés kérdése)
    • fokhagyma zúzva
    • só, bors
    • ketchup

    Elkészítése:

    A zöldborsót feltesszük főni annyi vízben ami éppen ellepi. Mikor felforr sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a gyömbért is, és a zúzott fokhagymát. Mire elforr a leve a borsó vaj puha lesz. Ekkor hozzáadjuk a tejfölt és az egészet összeturmixoljuk.

    A halhoz a hal kivételével mindent összekeverünk, hogy jó sűrű masszát kapjunk. A halat belemártjuk, olajban kisütjük, majd sütés után karikázzuk.

    A pürével együtt tálaljuk. Jó étvágyat hozzá.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá