Zöldborsópüré hallal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Zöldborsópüré hallal

Hozzávalók:

Zöldborsópüréhez:

  • 1 kg zöldborsó
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • kis doboz tejföl (150 g)

Halhoz:

  • 1 kg falfilé ( vagy más hús is jó)
  • 15-20 dkg liszt
  • 4 tojás felverve
  • 3-4 ek sör (ízlés kérdése)
  • fokhagyma zúzva
  • só, bors
  • ketchup

Elkészítése:

A zöldborsót feltesszük főni annyi vízben ami éppen ellepi. Mikor felforr sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a gyömbért is, és a zúzott fokhagymát. Mire elforr a leve a borsó vaj puha lesz. Ekkor hozzáadjuk a tejfölt és az egészet összeturmixoljuk.

A halhoz a hal kivételével mindent összekeverünk, hogy jó sűrű masszát kapjunk. A halat belemártjuk, olajban kisütjük, majd sütés után karikázzuk.

A pürével együtt tálaljuk. Jó étvágyat hozzá.