Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi tejszínes fehérbab főzelék recept

Erdélyi tejszínes fehérbab főzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g száraz fehérbab
    • 1 fej hagyma nagyon apróra vágva
    • 4 gerezd zúzott fokhagyma
    • néhány babérlevél
    • kevés borsikafű (csombor)
    • nagyon kevés lestyán levél
    • 200 g főzőtejszín
    • 1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz
    • kevés almaecet
    • ízlés szerint só és őrölt bors

    Elkészítése:

    A babot előző este beáztatjuk.

    Sós vízben feltesszük főni a babérlevelekkel és a fokhagymával. Kevés almaecetet is adunk hozzá. A csombort (borsikafű) és a lestyánt szárastól beletesszük a főzőlébe, de mielőtt behabarnánk, kivesszük a babérlevelekkel együtt.

    Mikor a bab megpuhult, hozzáadjuk a hagymát és a liszttel, a főzőtejszínnel együtt jól összekeverjük. A kikevert tejszínes masszával behabarjuk a főzeléket.

    Ismét felforraljuk, készre főzzük. Ha szükséges utánízesítjük és megborsozzuk. Az előre elkészített feltéttel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá