Tejszínes eperfagyi recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg eper
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 ek citromlé
- 1,5 dl tej (minél nagyobb zsírtartalmú, annál jobb)
- 2 dl habtejszín (cukrozatlan, minimum 30 %-os)
Elkészítése:
Az összes hozzávalót egy edénybe tesszük és botmixerrel pépesítjük.
Az epres folyadékot fagyigépbe tesszük és kb 30-40 perc alatt krémes fagyi lesz belőle.
Gép nélkül is készíthető, akkor a fagyasztás során többször keverjük át. Ha így készítjük, akkor nem lesz annyira krémes.
A kész fagyiba akár keverhetünk kockázott epret és aprított csokit is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










