Tejszínes eperfagyi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg eper
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 ek citromlé
- 1,5 dl tej (minél nagyobb zsírtartalmú, annál jobb)
- 2 dl habtejszín (cukrozatlan, minimum 30 %-os)
Elkészítése:
Az összes hozzávalót egy edénybe tesszük és botmixerrel pépesítjük.
Az epres folyadékot fagyigépbe tesszük és kb 30-40 perc alatt krémes fagyi lesz belőle.
Gép nélkül is készíthető, akkor a fagyasztás során többször keverjük át. Ha így készítjük, akkor nem lesz annyira krémes.
A kész fagyiba akár keverhetünk kockázott epret és aprított csokit is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »