Sárgabarack fagyi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g görög joghurt (vagy barackos joghurt)
- 200 ml habtejszín
- 8 darab sárgabarack (nagyobb)
- 2 evőkanál méz (vagy cukor)
- 1 kiskanál fahéj
Elkészítése:
A barackokat meghámozzuk és a magjait eltávolítjuk, majd a húsát pépesítjük.
A joghurtot elkeverjük a mézzel, a fahéjjal és a gyümölcspéppel, ezután hozzáforgatjuk a felvert tejszínt.
A masszát fagyigépbe kanalazzuk és kb 15 percig kevertetjük a géppel (vagy amíg kellőképpen habos nem lesz), majd néhány órára fagyasztóba tesszük a fagylaltot. Ha nincs gépünk, akkor tegyük egy nagyobb edényben fagyaztóba és többször-többször keverjük át.
Friss sárgabarackkal és mentával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »