Sárgabarack fagyi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g görög joghurt (vagy barackos joghurt)
- 200 ml habtejszín
- 8 darab sárgabarack (nagyobb)
- 2 evőkanál méz (vagy cukor)
- 1 kiskanál fahéj
Elkészítése:
A barackokat meghámozzuk és a magjait eltávolítjuk, majd a húsát pépesítjük.
A joghurtot elkeverjük a mézzel, a fahéjjal és a gyümölcspéppel, ezután hozzáforgatjuk a felvert tejszínt.
A masszát fagyigépbe kanalazzuk és kb 15 percig kevertetjük a géppel (vagy amíg kellőképpen habos nem lesz), majd néhány órára fagyasztóba tesszük a fagylaltot. Ha nincs gépünk, akkor tegyük egy nagyobb edényben fagyaztóba és többször-többször keverjük át.
Friss sárgabarackkal és mentával kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »