Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarack fagyi recept

Sárgabarack fagyi
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 250 g görög joghurt (vagy barackos joghurt)
    • 200 ml habtejszín
    • 8 darab sárgabarack (nagyobb)
    • 2 evőkanál méz (vagy cukor)
    • 1 kiskanál fahéj

    Elkészítése:

    A barackokat meghámozzuk és a magjait eltávolítjuk, majd a húsát pépesítjük.

    A joghurtot elkeverjük a mézzel, a fahéjjal és a gyümölcspéppel, ezután hozzáforgatjuk a felvert tejszínt.

    A masszát fagyigépbe kanalazzuk és kb 15 percig kevertetjük a géppel (vagy amíg kellőképpen habos nem lesz), majd néhány órára fagyasztóba tesszük a fagylaltot. Ha nincs gépünk, akkor tegyük egy nagyobb edényben fagyaztóba és többször-többször keverjük át.

    Friss sárgabarackkal és mentával kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek