Sárgabarack fagyi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sárgabarack fagyi

Hozzávalók:

  • 250 g görög joghurt (vagy barackos joghurt)
  • 200 ml habtejszín
  • 8 darab sárgabarack (nagyobb)
  • 2 evőkanál méz (vagy cukor)
  • 1 kiskanál fahéj

Elkészítése:

A barackokat meghámozzuk és a magjait eltávolítjuk, majd a húsát pépesítjük.

A joghurtot elkeverjük a mézzel, a fahéjjal és a gyümölcspéppel, ezután hozzáforgatjuk a felvert tejszínt.

A masszát fagyigépbe kanalazzuk és kb 15 percig kevertetjük a géppel (vagy amíg kellőképpen habos nem lesz), majd néhány órára fagyasztóba tesszük a fagylaltot. Ha nincs gépünk, akkor tegyük egy nagyobb edényben fagyaztóba és többször-többször keverjük át.

Friss sárgabarackkal és mentával kínáljuk.